Του Μιχαήλ Πατσίκα, 

Σε κάθε ομιλία που έκανα στα συλλαλητήρια που έγιναν για την υπεράσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας αναφερόμουν στα παρακάτω.

  • Η προδοτική ”Συμφωνία των Πρεσπών” παραχαράσσει την ιστορία,
  • παραδίδει το όνομα Μακεδονίας μας σε αλλογενείς και ουσιαστικά παραχωρεί έδαφος ενισχύοντας τον αλυτρωτισμό τους,
  • είναι αντιδημοκρατική διότι βάζει απέναντι της την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού,
  • βάζει όμως φωτιά και στα θεμέλια της ειρήνης στα Βαλκάνια.

Κάνει δηλαδή τα αντίθετα από αυτά που ισχυριζόταν οι εμπνευστές της και οι διεκπεραιωτές της προδοσίας, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς.

Τα Βαλκάνια είναι στα πρόθυρα της αποσταθεροποίησης και η ”Συμφωνία της λίμνης” συμβάλλει σε αυτό.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα Σκόπια αποδεικνύουν περίτρανα όλα τα παραπάνω.

Οι εθνικιστές του VMRO κατέκτησαν τους περισσότερους και μεγαλύτερους δήμους της χώρας, μαζί με αυτόν των Σκοπίων.

Οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι δεν δέχονται να υπογράψουν τις πανηγυρικές δηλώσεις, στις οποίες θα αναφέρεται ότι έχουν εκλεγεί ως δημοτικοί σύμβουλοι της χώρας που ονομάζεται, από τη ”Συμφωνία των Πρεσπών”, ως ”Bόρεια Μακεδονία”.

Δηλώνουν ότι θα αναφέρονται μόνο όπως είναι και το συνταγματικό τους όνομα.

Το όνομα με το οποίο αναφέρεται η χώρα τους στο Σύνταγμα τους παραμένει ”Μακεδονία” παρά την ρητή απαίτηση της συμφωνίας για αλλαγή σε όλα τα δημόσια έγγραφα σε ”Βόρεια Μακεδονία”.

Ο εθνικιστής αρχηγός τού VMRO, που προαλείφεται για πρωθυπουργός, σε όλες του τις δηλώσεις αναφέρεται στη χώρα του ως ”Μακεδονία”.

Το ίδιο όμως έκανε και ο Ζάεφ, στις δηλώσεις του, προσπαθώντας να επηρεάσει τους συμπατριώτες του όταν ανακοίνωνε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του τόσο από την πρωθυπουργία όσο και από την προεδρία του κόμματος του.

Μιλούσε μόνο για ”Μακεδονία” την ίδια ώρα που τα ελληνικά ΜΜΕ μετέφραζαν, μεταδίδοντας ψέματα στους Έλληνες, ότι μιλάει για ”Βόρεια Μακεδονία”.

Μην ξεχνάμε τις προκλητικές εμφανίσεις του με τα κασκόλ της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και την συμμετοχή τους στους φετινούς ολυμπιακούς αγώνες.

Η Ακαδημία των Σκοπίων δηλώνει ότι είναι σημαντικότερο να υπάρχει το ”Μακεδονικό έθνος” από το να μπουν στην Ε.Ε.

Τελικά υπογράφηκε μία συμφωνία για να αναγνωριστεί το κράτος των Σκοπίων με ένα όνομα το οποίο δεν το χρησιμοποιεί κανείς παρά μόνο οι Έλληνες βουλευτές και οι δημοσιογράφοι των περισσότερων ελληνικών ΜΜΕ ;

Να υπενθυμίσω ότι δεν απορρέει από την συμφωνία καμία υποχρέωση, σε κανέναν Έλληνα πολίτη, να αναφέρεται στο κράτος των Σκοπίων με την σύνθετη ονομασία που παραχώρησε η κατάπτυστη ”Συμφωνία των Πρεσπών”.

Όσοι το κάνουν έχουν τους δικούς τους λόγους, είναι εθελόδουλοι, ή έχουν άγνοια για το τι αναφέρεται σε αυτήν.

Δεν είναι μόνο οι Σκοπιανοί που όταν αναφέρονται στη χώρα τους δεν βάζουν την πρόθεση με το γεωγραφικό προσδιορισμό ”βόρεια” αλλά και κάποιοι θεσμοί, στους οποίους συμμετέχει πλέον επίσημα η χώρα των Σκοπίων.

Μαθαίνω ότι σε ανεπίσημες συνεδριάσεις του ΝΑΤΟ ο τίτλος πού βρίσκεται μπροστά από τον Σκοπιανό εκπρόσωπο αναφέρει τη λέξη ”Μακεδονία” χωρίς το γεωγραφικό προσδιορισμό.

Η δικαιολογία των υπευθύνων είναι ότι δεν δεσμεύεται από τη συμφωνία των Πρεσπών όταν οι συνεδριάσεις είναι ανεπίσημες ή κλειστές!!!

Μας κοροϊδεύουν δηλαδή μέσα στα μούτρα μας.

Πρέπει να καταλάβουν, όσοι δεν το έχουν κάνει κατανοητό, ότι η ”Συμφωνία” είναι μία παγκόσμια παραχαρακτική πράξη.

Αυτό που έγινε είναι ύβρις με μεγάλη κωμικότητα, όπως είχε δηλώσει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

Την συμφωνία την ψήφισαν μια γιάφκα στην Ελλάδα μια γιάφκα στα Σκόπια και οι Αλβανοί.

Οι Αλβανοί π.χ. που μέσω του κόμματος BESA (άραγε τι μπέσα έδειξαν στον Ζάεφ;) φαίνεται ότι θα αλλάξουν την εύθραυστη πλειοψηφία της κυβέρνησης και θα οδηγήσουν σε εξελίξεις εάν δεν υποκύψει στις διεθνείς πιέσεις ο βουλευτής τους.

Ένα κόμμα που έχει δημιουργηθεί με την χρηματοδότηση της Τουρκίας και του Ερντογάν..

Οι Σκοπιανοί από την πρώτη στιγμή ακυρώνουν στην πράξη τη συμφωνία των Πρεσπών.
Ενώ την ίδια στιγμή οι δικοί μας εθελόδουλοι ακόμα σφυρίζουν αδιάφορα…
Τρομοκρατούν μέσω των κυβερνητικών βουλευτών την ελληνική κοινωνία ότι θα είναι εθνικά επιζήμια η ακύρωση της ”πατσαβούρας”.

Βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις βουλευτές, υπουργοί και διπλωμάτες της Νέας Δημοκρατίας, ότι κινδυνεύουμε, αν καταγγείλουμε την ”Συμφωνία των Πρεσπών”, οι Σκοπιανοί να επιστρέψουν στη χρήση του ονόματος ”Μακεδονία”.

Μάλιστα λένε ότι θα τους δώσουμε το δικαίωμα να επιστρέψουν στην προηγούμενη χρήση του ονόματος!!!

Αλήθεια κύριοι πότε η διεθνής κοινότητα αναγνώρισε το κράτος των Σκοπίων ως Μακεδονία;

Σε ποια ακριβώς συνθήκη αναφέρεστε όταν λέτε ότι η διεθνής κοινότητα θα αποδεχτεί αυτό το όνομα για τα Σκόπια;

Ο μόνος θεσμός που έχει την δικαιοδοσία να βαφτίζει κράτη είναι ο ΟΗΕ.

Αυτός είναι ο ”ληξίαρχος”.

Ο ΟΗΕ ουδέποτε αναγνώρισε κράτος ”Μακεδονία” και εκκρεμεί ακόμη στο Συμβούλιο ασφαλείας η κύρωση της ”Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Άραγε τι φοβούνται εκεί στον ΟΗΕ και δεν την επικυρώνουν επίσημα;

Μέχρι την υπογραφή της ”Συμφωνίας των Πρεσπών” υπήρχαν μόνο δύο αποφάσεις του Συμβουλίου του ΟΗΕ και ένας φάκελος με το προσωρινό όνομα FYROM.

Καμία επίσημη ονοματοδοσία.

Οι διμερείς αναγνωρίσεις των υπολοίπων κρατών δεν είχαν καμία βαρύτητα εάν δεν συμφωνούσαμε και εμείς ως Ελλάδα.

Λέτε ψέματα λοιπόν, κύριοι της ΝΔ, στον Ελληνικό Λαό για να μπορέσετε να υπερασπιστείτε την επιλογή σας να συνεχίσετε στηρίζετε και να σέβεστε την προδοτική συμφωνία, που υπέγραψε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές που εξαγόρασε από τους ΑΝΕΛ, όπως δήλωσε ο αρχηγός τους Πάνος Καμμένος.

Λέτε ψέματα στον Ελληνικό Λαό, ότι δεν μπορεί να καταργηθεί η ”Συμφωνία των Πρεσπών”, διότι είναι διεθνής συνθήκη.

Είναι μία διμερής συνθήκη και όχι διεθνής όπως δηλώνει τόσο ο ”πρύτανης” των συνταγματολόγων, Γεώργιος Κασιμάτης, όσο και ο καθηγητής Ιωάννης μάζης.

 

Στη Δημοκρατία εξάλλου δεν υπάρχει η λέξη ”αμετάβλητη συνθήκη”, ή ότι αυτή η συμφωνία αυτοπροσδιορίζεται από το κείμενο της ότι δεν καταγγέλλεται και θα ισχύει επ αόριστον.

Αυτό είναι βαρβαρότητα δεν είναι Δημοκρατία.

Η συμφωνία είναι μία διμερής συνθήκη η οποία καταπατείται και καταστρατηγείται από την απέναντι πλευρά και οφείλουμε να την καταγγείλουμε άμεσα.

Λέτε ψέματα , επίσης, όταν λέτε ότι καθυστερήσατε να κυρώσετε τα ”Μνημόνια συνεργασίας”, που ακολουθούν την συμφωνία, ώστε να πιέσετε την απέναντι πλευρά να τηρήσει τα συμφωνημένα.

 

Ήσασταν έτοιμοι να τα φέρετε προς ψήφιση και κάνατε πίσω όταν δημοσιοποιήσαμε στον Ελληνικό λαό το τι πάτε να υπογράψετε.

Κάνατε πίσω όταν αποκαλύψαμε στον Ελληνικό λαό ότι με τα Μνημόνια αυτά επικυρώνετε για άλλη μία φορά την ύπαρξη της ψευδομακεδονικής γλώσσας.

 

Κάνατε πίσω όταν αποκαλύψαμε ότι είναι γραμμένα και στην ”Μακεδονική”.

Αυτά τα μνημόνια έχει καταθέσει ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προς επεξεργασία και ψήφιση στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Δεν κάνατε πίσω ούτε για την εσωτερική αντιπολίτευση, που δήθεν δέχεστε , ούτε από την πίεση από άλλα κόμματα εντός κοινοβουλίου, που προορίζονται για δεκανίκια σας.

Υπενθυμίζω ότι τα μνημόνια ”κατανάλωσαν” πολλούς πρωθυπουργούς.

 Η Μακεδονία θα ”καταναλώσει” άλλους τόσους.

 Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να αναφερθώ και σε κάποιους διαμορφωτές της κοινής γνώμης που αυτοπροσδιορίζονται μάλιστα ότι ανήκουν στον πατριωτικό χώρο.

Δικαίωμα τους να έχουν διαφορετική άποψη, από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού και να μιλούν για ”Άνω Μακεδονία” ή για ”Σλαβομακεδονία”.

 

Να θυμούνται όμως ότι η άποψη αυτής της συντριπτικής πλειοψηφίας είναι ότι δεν συναινεί στην χρήση του ονόματος Μακεδονία με κανένα σύνθετο προσδιορισμό.

 

Αυτό διατράνωσε στα Παλλαϊκά συλλαλητήρια ο Ελληνικός Λαός και αυτά τα ψηφίσματα παρέδωσα, τόσο στον τότε Πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, όσο και στον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

 

Οι συγκεκριμένοι κονδυλοφόροι ήταν εκεί ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες πατριώτες καιοσφρίστηκαν , με τον καλύτερο τρόπο, τι ακριβώς υπαγορεύει ο γνήσιος πατριωτισμός.

 

Όποιος αναφέρεται στη Μακεδονία εννοεί την Ελλάδα και όποιος μιλάει για Μακεδόνες, ακόμη και ως σύνθετο, αναφέρεται σε Έλληνες.

 

Τελικά αυτό που μας έμεινε από την ”Συμφωνία” είναι η προδοσία και η γραβάτα στον Τσίπρα.

 

Εμείς ως Κίνημα ”Ελεύθεροι Άνθρωποι” δεσμευόμαστε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην καταγγελία της μειοδοτικής ”Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Ο Πρόεδρος του κινήματος, Γιώργος Τράγκας, το δηλώνει καθημερινά από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου του.

Η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει στον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας , τρέφει τον ”μακεδονισμό” τους και απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Οφείλει η Ελλάδα να την καταγγείλει.

 

Εάν η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να το κάνει, επειδή είναι δεσμευμένη από τις υποσχέσεις της σε ξένες δυνάμεις, να της υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει και η διέξοδος του δημοψηφίσματος.

Εάν δεν μπορεί ούτε αυτό ας προχωρήσει σε εκλογές.

Όπως δήλωσε κλείνοντας την ομιλία του στο Σύνταγμα, ο Μίκης Θεοδωράκης:

Θα πρέπει να αρνηθούμε κάθε άλλη παραχώρηση για όσο καιρό οι Σκοπιανοί θα μας απειλούν με την αλυτρωτική προπαγάνδα και το απαράδεκτο για εμάς Σύνταγμα τους.

 

Εμείς ως υπεύθυνος λαός, κληρονόμος μιας μεγάλης ιστορίας θα εξακολουθήσουμε την πολιτική της ειρηνικής συνύπαρξης αλλά όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα δώσουμε σε καμία περίπτωση την συγκατάθεσή μας για να γίνουν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η μόνη λύση κατά την άποψή μου είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο και παράλληλα εμείς να παραμένουμε πάντα πιστοί και ανένδοτοι στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

 

Και να μην συμφωνήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μια άλλη νόθα Μακεδονία, γιατί αν το κάνουμε, είναι σαν να θέλουμε να βγάλουμε εμείς τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια.”

 

Πατσίκας Μιχαήλ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

0