Θεσσαλονίκη, 22 Απριλίου 2021

Το ΕΣΡ, η ελευθεροτυπία, η πολυφωνία και οι Ελεύθεροι Άνθρωποι

Τον τελευταίο καιρό γίναμε μάρτυρες μιας βάναυσης και καθολικής παραβίασης των αρχών και της ελευθερίας του Τύπου στην χώρα μας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται στην 70η θέση της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δίδοντας δεκάδες εκατομμύρια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και χορηγώντας γενναιόδωρες φορολογικές εκπτώσεις και ελαφρύνσεις στη διαφήμιση, έφτασε στο σημείο να χειραγωγεί και να ελέγχει με ουσιαστικά απόλυτο τρόπο, έμμεσα ή άμεσα την ροή των πληροφοριών με πρόσχημα την προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού και την ”προσφυγική” κρίση, να προωθήσει τα συμφέροντα της, αλλά και να διασωθεί πολιτικά από την ραγδαία κυβερνητική φθορά που η ίδια προκάλεσε, ένεκα της καταστροφικής, αντιφατικής και αλλοπρόσαλλης πολιτικής της στα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα της χώρας που δεν οδηγεί πουθενά.

Από την μια μεριά έχουμε απαγορεύσεις, παραβιάσεις αλλά και φονικές επιθέσεις εναντίον διακεκριμένων δημοσιογράφων που καταλήγουν σε δολοφονία χωρίς να βρεθούν οι δράστες, όπως του Γιώργου Καραϊβάζ, από την άλλη τα δημόσια τηλεοπτικά κανάλια διατάχθηκαν να μην μεταδώσουν το βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα που έδειχνε ότι ο πρωθυπουργός αγνόησε τους κανόνες του lockdown στο «γλέντι» που έγινε στην Ικαρία τον Φεβρουάριο του 2021 και όχι μόνον.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις η αστυνομία κατέφυγε σε βία και αυθαίρετες απαγορεύσεις για να εμποδίσει την κάλυψη της ”μεταναστευτικής” κρίσης στα νησιά, ενώ μια ομάδα Γερμανών ελεύθερων δημοσιογράφων συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να καλύψει την άφιξη νέων παράνομων μεταναστών.

Στη Σάμο, ένα γερμανικό πλήρωμα ταινιών ντοκιμαντέρ συνελήφθη χωρίς κατηγορία και κακομεταχειρίστηκε από την αστυνομία.

Όσον αφορά το φαινόμενο της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουμε μια κατακλυσμική καταιγίδα μεροληπτικών πληροφοριών για την επιβολή του lockdown, για την καθολική αποδοχή των self-test, των εμβολίων, αλλά και των απόψεων των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών που όχι μόνον δεν οδήγησαν πουθενά, αλλά προκάλεσαν και 10.000 θανάτους όπως προέβλεψεν και φυσικά απέδειξε ο διακεκριμένος καθηγητής του Στάντφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης, του οποίου οι απόψεις και οι επιστημονικές του θέσεις αγνοήθηκαν πλήρως.

Με λίγα λόγια οι αντίθετες απόψεις και θέσεις αγνοούνται επιδεικτικά ή απαγορεύονται.

Αυτό είχε σαν συνέπεια την πρόκληση φόβου, τρόμου και πανικού στον γενικό πληθυσμό των Ελλήνων, για έναν ιό, που όπως έχει αποδειχθεί από διακεκριμένους και διάσημους γιατρούς όλου του κόσμου, όπως είναι ο Νομπελίστας καθηγητής της ιατρικής Λυκ Μοντανιέ, που ανακάλυψε τον ιό του Aids, είναι λιγότερο φονικός από τον ιό της απλής γρίπης.

Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουσιαστικά θα είχε πέσει αν δεν υπήρχαν τα πολυάριθμα ΜΜΕ να την στηρίζουν και να την λιβανίζουν κάθε μέρα, με το να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, να προκαλούν φόβο με κάθε είδους υπερβολές για τον κορονωϊό, να αποκρύβουν την έκταση και το μέγεθος φοβερών υποθέσεων όπως του κυρίου Λιγνάδη, περιπτώσεις παιδεραστίας, να αποκρύβουν την εισροήν τεραστίου αριθμού παράνομων μεταναστών, της αποτυχίας της εξωτερικής πολιτικής όπως στην Λιβύη που διατηρεί στο ακέραιο το Τουρκολιβυκό σύμφωνο, στην Αίγυπτο κλπ.

Αυτό όμως που χαρακτηρίζει την σημερινή πολιτική σκηνή είναι οι λυσσώδεις προσπάθειες να   φιμώσουν με κάθε τρόπο κάθε φωνή που αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και ιδίως τον διακεκριμένο δημοσιογράφο, πολιτικό αναλυτή και προσφάτως πρόεδρο του κινήματος, Ελεύθεροι Άνθρωποι.

Αυτό που υφίσταται ο Γιώργος Τράγκας δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα, αλλά και σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα.

Τελευταία τους προσπάθεια η δηθεν μαζική αποστολή παραπόνων στο ΕΣΡ, σαν μια ακόμα πανδημία, εναντίον αυτών που λέει ο Γιώργος Τράγκας και ενοχλούν τα μέγιστα.

Οι περιφερειακοί σταθμοί που αναμεταδίδουν τις  εκπομπές του Γιώργου Τράγκα δέχονται πιέσεις να σταματήσουν την αναμετάδοση.

Ωστόσο ο λόγος ύπαρξης του ΕΣΡ είναι να διασφαλίσει την πολυφωνία, την αντικειμενική ενημέρωση και την ελευθερία της διατύπωσης όλων των απόψεων, ιδίως των θέσεων ενός νεοϊδρυθέντος κόμματος, να στρέφεται κατά της μαζικής προπαγάνδας που παρουσιάζεται ως είδηση και ενημέρωση και να διασφαλίζει την Ελευθεροτυπία στην χώρα.

Το ΕΣΡ θα έπρεπε να ελέγξει τις εκατοντάδες ώρες των δελτίων προπαγάνδας, την απόκρυψη των πραγματικών ειδήσεων, το πέπλο σιωπής που καλύπτει ότι δεν υμνολογεί την κυβέρνηση και κυρίως το γεγονός ότι αγνοούνται σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά κινήματα πανελλήνιας εμβέλειας, όπως του Γιώργου Τράγκα, με το οποίο έχουν συνταχθεί πολλοί πολιτικοί οργανισμοί όπως η Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (Ε.ΠΟ.Σ.) , που αντιτίθενται στην κυβερνητική πολιτική, εφαρμόζοντας πάντα το πνεύμα και το γράμμα του νόμου.

Πατσίκας Μιχαήλ

Επικεφαλής Ελληνικής Πολιτικής Συνείδησης (Ε.ΠΟ.Σ.)

 

0