Με απόφαση του Προέδρου του Κ.ΕΛ.ΑΝ Γιώργου Τράγκα ορίστηκε υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας του Κινήματος ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βασίλης Στυλιανάκης. Ο Βασίλης Στυλιανάκης γεννήθηκε το 1959 στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών το 1981. Υπηρέτησε στην Ελληνική Αεροπορία ως Αναλυτής-Προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή το 1991 και σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Μεταξύ των μαθημάτων που διδάσκει, ή δίδαξε στο παρελθόν, περιλαμβάνονται τα Συστήματα Υπολογιστών, τα Πληροφοριακά Συστήματα, τα Δίκτυα Επικοινωνίας Υπολογιστών, οι Τεχνολογίες Πρόσβασης και οι Ψηφιακές Επικοινωνίες. Συμμετέχει και σε μαθήματα του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Κατανεμημένη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και προηγμένες δικτυακές υποδομές για τη διαχείριση και την οικονομία της», στα μαθήματα Δίκτυα Επικοινωνιών και Εφαρμογή των Ασυρμάτων Δικτύων στην Ενέργεια. Έχει συγγράψει πανεπιστημιακές σημειώσεις και παραδόσεις για τα περισσότερα από τα ως άνω μαθήματα και έχει μεταφράσει την Τρίτη Έκδοση των Δικτύων Υπολογιστών του Andrew Tanenbaum.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Σχεδίαση Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων με βάση Τεχνοοικονομικά Κριτήρια, την Σχεδίαση Δικτύων Πρόσβασης, τον Εντοπισμό της Θέσης Κινητών Συσκευών, την χρήση Γεννητικών Αλγορίθμων στην Πρόβλεψη της Διείσδυσης Καινοτομιών και της Διάχυσης Τεχνολογιών, και την ανάπτυξη αλγορίθμων για τη Σχεδίαση Έξυπνων Σπιτιών.

Έχει συμβάλει στη συγγραφή μερικών δεκάδων επιστημονικών εργασιών, σε οργανωτικές επιτροπές συνεδρίων και στην κρίση εργασιών των ερευνητικών περιοδικών.Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες επιτροπές επίβλεψης ή κρίσης Διδακτορικών Διατριβών,  και έχει επιβλέψει περισσότρες από εκατό Διπλωματικές Εργασίες.

Έχει διατελέσει Επιστημονικώς Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών και Εθνικών Ερευνητικών Προγραμμάτων, όπως Tempus, Erasmus +, Καραθοδωρή. Είναι υπεύθυνος στο Πανεπιστήμο Πατρών για την ανταλλαγή διδασκόντων-φοιτητών με το Ουζμπεκιστάν (International Mobility) κατά τα επόμενα δύο έτη.

Στα πλαίσια της συμμετοχής του στα δρώμενα της πανεπιστημιακής κοινότητας ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Σταθμού Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων και από το 2010 Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

0