του Πατσίκα Μιχαήλ

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, ο Ελληνικός λαός βρήκε το σθένος και τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσει συσπειρωμένος και ενωμένος στους φασίστες και τους ναζί.

Στις 3 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Ιωάννης Μεταξάς είπε την ιστορική φράση:

«Alors, c’est la guerre!»

(Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμος!).

Αυτό γράφει στο βιβλίο του, «Η αρχή του τέλους», ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα Εμανουέλε Γκράτσι ο οποίος είχε επιδώσει στον Μεταξά το ατιμωτικό τελεσίγραφο των Ιταλών.

Πίσω από αυτή την φράση συντάχθηκε σύσσωμος ο Ελληνικός λαός και όλες οι πολιτικές δυνάμεις λέγοντας το ηρωικό ΟΧΙ.

Ακόμη και ο γραμματέας του ΚΚΕ, Ζαχαριάδης είπε «ΟΧΙ», με επιστολή του μέσα από την φυλακή.

Σήμερα οι Θεσσαλονικείς κατακλύσαμε την παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να τιμήσουμε τους αγώνες το προγόνων μας που έχυσαν το αίμα τους στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Παρακολουθήσαμε μία από τις καλύτερες παρελάσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Παρά την κινδυνολογία και την τρομοκρατία η συμμετοχή ήταν πάνδημη και συγκινητική.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες κατέκλυσαν όλο το παραλιακό μέτωπο για να τιμήσουν με την παρουσία τους την ημέρα μνήμης του έπους του 40.

Το ηθικό των Ενόπλων δυνάμεων ακμαιότατο.

Τα στρατιωτικά αγήματα συγκίνησαν, όλους μας, κάθε φορά που τραγουδούσαν το “Μακεδονία ξακουστή”.

Και το τραγούδησαν όλα σχεδόν τα στρατιωτικά αγήματα, αδιαφορώντας για απαγορεύσεις (που υπήρχαν τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια) και κατάπτυστες συμφωνίες που παραχαράσσουν την ιστορία.

Αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα για τον Ελληνισμό επέλεξε ο Πρωθυπουργός να καλέσει στην Ελλάδα, για επίσημη επίσκεψη, την καγκελάριο Μέρκελ.

Την ημέρα μνήμης του ΟΧΙ απέναντι στους Ιταλούς φασίστες, συμμάχους των Γερμανών Ναζί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να καλέσει την Μέρκελ για να την τιμήσει, λίγο πριν την αποχώρηση της από τη διακυβέρνηση της Γερμανικής Ομοσπονδίας.

Είναι ξεκάθαρο, σε όσους θέλουν να δουν, ο συμβολισμός της συγκεκριμένης επιλογής.

Η καγκελάριος Μέρκελ προσκλήθηκε σήμερα ως αποικιοκράτης για να επιθεωρήσει την αποικία της.

Η γυναίκα η οποία είναι υπεύθυνη, μαζί με τους ντόπιους ολιγάρχες και πολιτικούς, για το ότι η Ελλάδα κατάντησε μία αποικία χρέους καλέστηκε ανήμερα της εορτής της 28ης Οκτωβρίου για να τιμηθεί, από τους εντολοδόχους της, προσβάλλοντας ουσιαστικά τη μνήμη όλων όσων αντιστάθηκαν στο ναζισμό και την ανελευθερία.

Για ποιο άλλο λόγο επιλέχθηκε η σημερινή ημέρα;

Επιλέχθηκε για να περάσει τον συμβολισμό στο υποσυνείδητο του Έλληνα ότι δεν είναι ελεύθερος παρά τους αγώνες που έχει δώσει για την ελευθερία του.

Επιλέχθηκε ξεδιάντροπα αυτή η μέρα, ώστε να προσπαθήσει να περάσει το μήνυμα ότι είμαστε ένα γερμανικό Länder.

Δεν μπόρεσε να χωνέψει ποτέ Γερμανία ότι η Ελλάδα ήταν αυτή που αγωνίστηκε με το μεγαλύτερο σθένος, από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και ήταν αυτή που με την αντίσταση της καθυστέρησε τις κατοχικές δυνάμεις ώστε οι σύμμαχοι να ανασυνταχθούν και να αντεπιτεθούν.

Είναι ξεκάθαρες πλέον οι προσπάθειες του συστήματος να πλήξουν το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων με κάθε είδους τέχνασμα και εκμεταλλευόμενο κάθε ευκαιρία.

Η Πρόεδρος Δημοκρατίας υποδέχεται τον Σκοπιανό Πρόεδρο και στέκεται προσοχή στην ανάκρουση του εθνικού τους ύμνου που μιλάει για “Μακεδονία”.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Μωυσής Ελισάφ διοργανώνουν διεθνές συνέδριο για να τιμήσουν τον Αλή Πασά.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Ιωαννιτών, το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί, ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ, την Ανγκελα Μέρκελ, για να την τιμήσει πριν αποχωρήσει από την Καγκελαρία.

Οι μισές περιφέρειες της Ελλάδος απαγόρευσαν τις παρελάσεις σήμερα για να προστατέψουν, δήθεν, τους πολίτες από τον κίνδυνο του Κορωνοϊού.

Τα τελευταία 10-11 χρόνια οι εθνικοί μειοδότες, οι ξενόδουλοι και οι ”νενέκοι” έχουν ως μοναδικό στόχο να ξεπουλήσουν κομμάτι-κομμάτι οτιδήποτε εθνικό και να αφελληνίσουν το Ελληνικό Έθνος.

Τους ενημερώνουμε ότι θα αποτύχουν.
Προσπάθησαν και άλλοι πολύ πιο ικανοί από αυτούς.

Τα ΟΧΙ του Ελληνικού λαού είναι σπόρος βαθιά ριζωμένος μέσα στο ιστορικό του DNA.

Τα λόγια του επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή, του πιλότου του F16 που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης με το μήνυμά του, είναι η καλύτερη απάντηση.

“Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η Ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε.

Πάλεψε και τελικά νίκησε, επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά:

Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα…

Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα”.

Χρόνια πολλά Ελλάδα,

Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη,

Χρόνια πολλά Μακεδονία!»

Πατσίκας Μιχαήλ

0