Συνεδρίασε χθες Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στα γραφεία του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, η Επιτροπή Στρατιωτικών Υποθέσεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας, η οποία απαρτίζεται από τους εξής:

  • Πρόεδρος: Αναστόπουλος Παναγιώτης, στρατιωτικός ε.α.
  • Αντιπρόεδρος: Τσικμίσογλου Φίλιππος, στρατιωτικός ε.α.
  • Μέλη: Κότσης Παναγιώτης, στρατιωτικός ε.α. και Κοντογιάννης Γιάννης, στρατιωτικός ε.α.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε και συζήτησε τα ελληνοτουρκικά, την κατάσταση στις  Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και τις αλλαγές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Τομέας Στρατιωτικών Υποθέσεων και Σωμάτων Ασφαλείας αποτελείται από δεκάδες μέλη όλων των κλάδων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Αστυνομίας και της Προστασίας του Πολίτη.

Αποφασίστηκε η Επιτροπή να συνεδριάζει τρεις φορές την εβδομάδα και ορίστηκαν ανώτατοι αξιωματικοί ως εκπρόσωποι του Κινήματος στα ΜΜΕ για τα εθνικά θέματα και τα προβλήματα στον τομέα Προστασίας του Πολίτη.

Κατά τη συνεδρίαση ορίστηκαν οι σκοποί και οι στόχοι της Επιτροπής και αποφασίστηκε η καταγραφή όλων των νέων μελών. 

Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα πρόσφατα γεγονότα με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα και διαμορφώθηκαν οι εξής προτάσεις για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρών:

  • Συνεργασία με φορείς Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός σε όλες τις περιοχές που έχουν μεγάλες καμένες εκτάσεις.
  • Συνεργασία με το νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου η Επιτροπή να βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.
  • Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, ώστε να κατατεθούν εμπεριστατωμένες προτάσεις για οργανωτικά και διαδικαστικά θέματα.

Παράλληλα έγινε εκτενής συζήτηση για την περαιτέρω οργάνωση του Τομέα Στρατιωτικών Υποθέσεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος. 

0