Συνέντευξη στο Radio Metropolis και τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαζαφειρίου παραχώρησε ο Πρόεδρος του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Γιώργος Τράγκας.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

Για τον Μίκη Θεοδωράκη:

Ο Μίκης Θεοδωράκης, τεράστιος μουσικοσυνθέτης, ο οποίος υπήρξε επί δεκαετίες ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας, αγνοήθηκε πλήρως μετά την ομιλία του για το Μακεδονικό στο Σύνταγμα. Αλλά και όταν αντιστάθηκε στο μνημόνιο και δημιούργησε την οργάνωση «Σπίθα» και τότε ειπώθηκαν τα χειρότερα, απ’ αυτές τις περίφημες δυνάμεις της Αριστεράς, τον κ. Τσίπρα και όλους τους άλλους. Όπως και δολίως αξιοποιήθηκε το Μακεδονικό από τον κ. Μητσοτάκη, για να μάθουμε στο τέλος ότι είναι «μία από τα ίδια» με τον κ. Τσίπρα.

Από την ημέρα που μίλησε ο Μίκης Θεοδωράκης στο Σύνταγμα, οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισαν «ψεκασμένο». Αυτό έγινε ενώπιον του Εμανουέλ Μακρόν. Στην ουσία, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όσοι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Θεοδωράκη, ήταν γραφικοί, ψεκασμένοι. Όπως και ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος δεν προσήλθε σε καμία συγκέντρωση για το Μακεδονικό.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αγνοήθηκε από τις πολιτικές δυνάμεις, αφού πάντα αξιοποιήθηκαν οι αρχές του. Ένας μεγάλος Έλληνας. Πίστευε πάντα στις παλιές του ρίζες, τις λαϊκές, από εκεί που ξεκίνησε, από την Αριστερά. Πέρασε από πολλά κόμματα. Αντιστάθηκε στο μνημόνιο, γιατί κατάλαβε ότι είναι οικονομική κατοχή και «έφυγε» πικραμένος.

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό:

Παρακολουθούσα χθες το βράδυ στην τηλεόραση αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα, επί κομμάτων δήθεν ευρωπαϊκού τόξου. Είναι κόμματα που παραβιάζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν είναι ευρωπαϊκά κόμματα, είναι τριτοκοσμικά και γερμανοελεγχόμενα. Παραβιάζουν συστηματικά ευρωπαϊκές αποφάσεις, όπως αυτή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που μιλά μόνο για συναινετικό εμβολιασμό. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με υπογραφή και της κ. Μπακογιάννη, αναφέρεται στην απόφασή του μόνο σε συναινετικό εμβολιασμό και απαγορεύει έμμεσους και άμεσους εκβιασμούς.

Στις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γαλλία, υπάρχουν πιέσεις και υπάρχει και ένας «χείμαρρος» από την τηλεόραση «πήγαινε να εμβολιαστείς», αλλά παράλληλα δίνουν τη λύση του rapid test των 72 ωρών. Δεν λένε σε κανέναν «απολύεσαι». Στη Γαλλία έχουμε μεγάλες κόντρες σε θέματα διαθεσιμότητας υγειονομικών, τις οποίες αποκρύπτουν τα ελληνικά κανάλια. Έχουμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους. Επίσης, στην πολιτισμένη Γαλλία, έχουμε ειδικά αντίσκηνα παντού, στα οποία υπάρχει το rapid test, όπου ο νεαρός που περνάει ελέγχεται για πέντε λεπτά και φεύγει για να πάει να διασκεδάσει.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη:

0