Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες Επισιτισμού και Διασκέδασης του Νομού Ηρακλείου τόνισε η πρόεδρος του Συνδέσμου, Μαρία Αντωνακάκη στον πρόεδρο του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι”, Γιώργο Τράγκα.

 

 

Αφού τονίστηκε πως τα προβλήματα γιγαντώθηκαν επειδή υπήρξαν και άλλα δύο lockdown στο Ηράκλειο, η Μαρία Αντωνακάκη, η οποία εκπροσωπεί περισσότερες από 600 επιχειρήσεις στο νομό, ανέφερε την υψηλή φορολογία αλλά και τα απόνερα της προκαταβολής φόρου σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην Ε.Ε..

Ανέφερε επίσης πως με αφορμή τον κορωνοϊό, υπάρχει “καταιγίδα ελέγχων” στα μαγαζιά, από την Εφορία, την Αστυνομία, το Υγειονομικό, τον Δήμο αλλά και τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ.

Επισήμανε πως στους επαγγελματίες υπάρχει άγχος όσον αφορά το μειωμένο ΦΠΑ, καθώς αυτός “λήγει” τον Απρίλιο του 2022 και ήδη γίνονται προσπάθειες εκ μέρους του Συνδέσμου ώστε να υπάρξει παράταση, κάτι που έχουν ζητήσει ήδη από την κυβέρνηση.

Αν και πρόσθεσε πως τους τελευταίους δύο μήνες το Ηράκλειο “ανέπνευσε” οικονομικά, τουναντίον η πρόεδρος του Συνδέσμου, Μαρία Αντωνακάκη επισήμανε πως η ζημιά που έχουν υποστεί, δεν μπορεί να αντισταθμιστεί σε αυτό το διάστημα!

Αναφέρθηκε τέλος στον φόρο παρεπιδημούντων, ο οποίος όπως είπε, είναι ιδιαίτερα υψηλός για τα καταστήματα που κάνουν π.χ. μεγάλες δεξιώσεις, καθώς αυτός αγγίζει το 5% επί του τζίρου, ζητώντας αυτό να αλλάξει (0,5%).

0