Για να φρενάρουμε την καταστροφή της χώρας λόγω χρέους

 Ως γνωστόν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη έπρεπε προ πολλού να πάει σπίτι του. Το χρέος της χώρας κατάφεραν να το φτάσουν στο 239% επι  του ΑΕΠ και επίσης το μαξιλάρι ασφαλείας από τα 37 δις ευρώ έπεσε στα 18,5 δις. Ο συνεχής αλόγιστος δανεισμός θα έπρεπε να είχε σταματήσει. Το περίεργο ότι καμία από τις τελευταίες κυβερνήσεις δεν προχωρά σε λύσεις. Υπάρχουν χιλιάδες άρθρα που αναφέρουν για την επερχόμενη καταστροφή της χώρας και τις επιπτώσεις που θα επέλθουν στον πληθυσμό .

Η Πορτογαλία την ίδια επίμαχη περίοδο κατέβασε το χρέος της από 131% του ΑΕΠ στο 126%. Αναφέρομαι στην Πορτογαλία καθώς πληθυσμιακά είμαστε κοντά .

Λύσεις όμως;

Θα πει κάποιος και πώς θα αποπληρωθούνε τα χρέη;

  1. Ανεξαρτήτως της πορείας του κορονοϊού όλοι οι τομείς της οικονομίας θα πρέπει δια ροπάλου να παραμείνουν ανοικτοί με μέτρα.
  2. Θα πρέπει να γίνει αποτίμηση από το γενικό λογιστήριο του κράτους της αξίας του Γερμανικού δανείου που δόθηκε επί κατοχής.

Στη συνέχεια  να γίνει πώληση του συγκεκριμένου δανείου σε τράπεζα επενδυτική που διαθέτει δισεκατομμύρια στους τραπεζικούς της λογαριασμούς.

Αυτό μπορεί να γίνει δίνοντας κάποια έκπτωση της τάξεως του 5% με 7% επί του συνολικού ποσού που έχουμε να εισπράξουμε. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επιτύχουμε άμεση εισροή στα ταμεία του κράτους ενός πολύ μεγάλου ποσού που θα βοηθήσει τη ελληνική οικονομία. Βάση της Διεθνούς Νομοθεσίας σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές ο έχων τα δάνεια ανά χείρας μπορεί να κάνει αναγκαστική εξόφληση του δανείου υποχρεώνοντας την  Γερμανική κυβέρνηση να εξοφλήσει τα χρέη της .

Συμπερασματικά ,με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βάλουμε Διεθνείς Τράπεζες να εισπράξουν για λογαριασμό της χώρας μας το κατοχικό δάνειο.

Η Ρωσική κυβέρνηση το 2006 αποπλήρωσε  όλα τα δάνεια ύψους 46 δις δολαρίων προς τους κατόχους των ομολογιών όλων των δυτικών χωρών. Τα  δάνεια αυτά  είχαν συναφθεί επί εποχής του Τσάρου και επί της ΕΣΣΔ. Πηγή http://www.telegraph.co.uk/finance/2945924/Reborn-Russia-clears-Soviet-debt.html

Αυτό για ξεκίνημα θα είναι μια μεγάλη ανάσα για τη χώρα μας .

Αρκεί βέβαια να θέλει  να το προχωρήσει κάποιος !

Παναγιώτης Στρατινάκης

Οικονομολόγος

Μέλος του τομέα Οικονομικών  του Κ.ΕΛ.ΑΝ

Διευθυντής-Εκπρόσωπος  στη Βόρειο Ελλάδα του κινήματος

Ελεύθεροι Άνθρωποι του Γιώργου Τράγκα

0