Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Πάρις Κουρτζίδης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις των κυρίων Κ. Μητσοτάκη και Πρ. Παυλόπουλου, περί «θαλασσίων ζωνών», ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μείζον εθνικό ζήτημα -στρατηγικής- εγείρουν οι δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος επεσήμανε ότι “όποιος αναφέρεται σε θαλάσσιες ζώνες παίζει το παιχνίδι των Τούρκων”.

Ο κύριος Παυλόπουλος έρχεται κατ’ ουσίαν να επαναφέρει στο σωστό δρόμο τον κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα, λίγο πριν από το επίσημο δείπνο με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας από το Παρίσι στην ελληνική κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ1), είχε απροκάλυπτα αναφερθεί σε πολλές “διαφορές” με την Τουρκία, “αμοιβαίες υποχωρήσεις” και “θαλάσσιες ζώνες”.

Μάλιστα, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως όλα δείχνουν καθόλου τυχαία, επιλέγει να πλέξει το εγκώμιο στον κύριο Δένδια, αποφεύγοντας επιδεικτικά να αναφερθεί στον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι ‘’ευτυχώς, η γραμμή του ΥΠΕΞ ήταν, είναι και θα παραμείνει σαφής: Μια διαφορά, με βάση το Διεθνές δίκαιο, υπό τους όρους των δηλώσεων που έχουν γίνει από την Ελλάδα, από το 2015, σχετικά με την έκταση της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου της Χάγης”.

Το Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ απαιτεί από τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ψήφιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη, να ξεκαθαρίσει τελικά πόσες διαφορές έχουμε -μία ή περισσότερες- με την Τουρκία και ποια ή ποιες είναι. Σε κάθε άλλη περίπτωση, υπάρχει τεράστιο και επικίνδυνο χάσμα μεταξύ πρωθυπουργού, ΥΠΕΞ και εθνικής γραμμής.»

0