Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Πάρι Κουρτζίδη, για το τραγικό εργατικό δυστύχημα στο ΣΕΠ:

Η συγγένεια, με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, του επιχειρησιακού υπεύθυνου στο χώρο που βρήκε τραγικό θάνατο εργάτης στο ΣΕΠ, καθιστά επιβεβλημένη την παρέμβαση εισαγγελέα!

«Το τραγικό εργατικό δυστύχημα που συνέβη την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στην προβλήτα 2, στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όπου άτυχος 46χρονος εργάτης εγκλωβίστηκε στις ράγες που κινούνται οι γερανογέφυρες, με αποτέλεσμα μια από αυτές να τον διαμελίσει, δεν χρήζει μόνο αμερόληπτης διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Ναυτιλίας και Εργασίας.

Ειδικά, από τη στιγμή που χάθηκε ανθρώπινη ζωή και οι προϋποθέσεις αμερόληπτης διερεύνησης τίθενται εν αμφιβόλω, καθώς ο επιχειρησιακός υπεύθυνος στο χώρο, όπου βρήκε τον τραγικό θάνατο ο εργαζόμενος, είναι εξ αίματος συγγενής του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδου, καθίσταται επιβεβλημένη η αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες εργασίας. Όπως και αν λαμβάνονταν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, καθώς κι αν εφαρμόζονταν, κι αν επιτηρούνταν.

Πόσω μάλλον, όταν η επιθεώρηση μέσων χρησιμοποιούμενων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένα Πειραιά εμπίπτει στην αρμοδιότητα του εν λόγω υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής».

0