Άρθρο του Μιχάλη Πατσίκα, εκπροσώπου του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στη Βόρεια Ελλάδα

Εμφανίστηκε πριν λίγες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, “το αναγκαίο κακό” κατά τον Τσίπρα, ο συγκυβερνήτης του δηλαδή, Πάνος Καμμένος και δήλωσε με περισσή ”ειλικρίνεια” και θράσος μαζί, ότι οι βουλευτές του είχαν εξαγοραστεί και δεν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση του Τσίπρα ώστε να μην υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Είπε δηλαδή αυτό που ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά από τότε.

Ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι παράνομη.

Και είναι παράνομη, πέρα από όλους τους υπόλοιπους λόγους που έχουμε αναφέρει, διότι βάσει του άρθρο 50 της Συνθήκης της Βιέννης μία συμφωνία που έχει προκύψει από χρηματισμό/διαφθορά των μελών μιας κυβέρνησης δεν ισχύει και θεωρείται άκυρη.

Αρκεί βέβαια αυτό να αποδειχθεί σε κάποιο δικαστήριο.

Και εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα.

Κανένας εισαγγελέας δεν άκουσε τη δήλωση αυτή;

Ούτε εκείνος ο εισαγγελέας που εξετάζει ακόμη την καταγγελία του Καμμένου, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, ότι ο Κοτζιάς χρηματίστηκε με 50 εκατομμύρια ευρώ;

Μήπως να συμπεριλάβει και την παραπάνω δήλωση του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας;

Τότε βέβαια, με την ”δημοκρατική” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, δεν έφτασαν ποτέ οι μηνύσεις του Κοτζιά στη Βουλή, ώστε να συζητηθεί η άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου.

Και τώρα όμως ο Καμμένος προσέχοντας πολύ αυτά που λέει δεν μίλησε για χρηματισμό αλλά για εξαγορά των βουλευτών του υπονοώντας ότι η ψήφος τους εξαγοράστηκε με μία θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για την Βουλή ή την Ευρωβουλή.

Για να μπορέσει προφανώς να βρει δικαιολογία εάν τον καλέσει ποτέ εισαγγελέας…

Οποιοσδήποτε λογικός πολίτης αυτού του τόπου θα περίμενε επίσης την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Του έδωσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσει τη διαδικασία ξηλώματος της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Θα το περίμενε, ένας λογικός άνθρωπος, αν είχε ξεχάσει ότι όταν οι Έλληνες διαδήλωναν, κατά εκατοντάδες χιλιάδες, στην πλατεία Συντάγματος ο Κυριάκος πήγαινε για σκι…

Θα το περίμενε εάν δεν άκουγε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, από την Σλοβενία, να δηλώνει για άλλη μία φορά ότι θα αγωνιστεί για την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτός που προεκλογικά για να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων δήλωνε ότι θα χρησιμοποιήσει το βέτο για την είσοδο της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ξέχασε όμως και πριν λίγες μέρες επιτέθηκε, ουσιαστικά, στη Βουλγαρία επειδή θέτει βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε.

Η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει τη ”μακεδονική” γλώσσα και την ”μακεδονική” εθνότητα που τους παραχώρησε ο συγκυβερνήτης του Καμμένου, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός του Νίκος Κοτζιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως ετοιμάζεται να υπογράψει και ο ίδιος και η κυβέρνηση του την ύπαρξη ”μακεδονικής” γλώσσας κυρώνοντας το επόμενο διάστημα τα Μνημόνια Συνεργασίας που συνοδεύουν τη συμφωνία των Πρεσπών τα οποία είναι γραμμένα και στην ”μακεδονική”, όπως φρόντισε η τότε υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου.

Ο Ενιαίος Κυβερνητισμός σε πλήρη εξέλιξη δηλαδή.

Ο αδυνατισμένος και ανανεωμένος εξωτερικά, Πάνος Καμμένος, πού έγινε δεκτός στο κανάλι του Φαλήρου με ιδιαίτερη θέρμη, δεν πείθει όταν δηλώνει, ότι δεν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμη και μόνος του εάν είχε αποχωρήσει από το Ελληνικό κοινοβούλιο, πριν την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνία στην λίμνη, είναι βέβαιο ότι θα είχε προκαλέσει πολιτική αναστάτωση και δυσκολία στον εταίρο του να την υπογράψει.

Λίγο όψιμα θυμήθηκε να μιλήσει…

Εκτός και αν το πολιτικό σύστημα του έχει έτοιμο τον επόμενο ρόλο.

Για αυτό και η προσπάθεια ξεπλύματος από τα ΜΜΕ;

Ειδικά τώρα που όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της συνέλευσης του ΟΗΕ, είναι έτοιμος για αμοιβαίες υποχωρήσεις με την Τουρκία στο Αιγαίο, ίσως ο Καμμένος του φανεί χρήσιμος.

 

0