,

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

 Σήμερα, Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκε ώρα 11.00 το πρωί η κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από την Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Α Θεσσαλονίκης, Βασίλογλου Έλενας, με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του Ηρώου.

Τιμήσαμε  τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγουμένων γενεών, εξασφαλίζοντας σε εμάς, μεταξύ άλλων, τα δύο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία μας ως έθνος και την ελευθερία μας ως λαό.

Μεταξύ άλλων, τόνισε η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α Θεσσαλονίκης Βασίλογλου Έλενα ότι ιδιαίτερα αυτήν τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε ως λαός μας συνδέουν πολλά, όπως η προσφορά και η αγάπη για τον τόπο μας.

Εορτάσαμε την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας λιτά και με τον απαιτούμενο σεβασμό λόγω των καταστάσεων που βιώνουμε.    Φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Την ημέρα αυτή αποτίνουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν με τον αγώνα τους, διαμέσου των αιώνων, άσβεστη τη φλόγα του Έθνους.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας, χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΕΤΚΑΚΗ ΠΩΛΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ.

Στις φωτογραφίες μας, στιγμιότυπα από την εκδήλωση, στο χώρο του Ηρώου.

Η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Έλενα Βασίλογλου.

Και η Επιτροπή Α Θεσσαλονίκης.

 

 

0