Λίγες ημέρες πριν την Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στην Πάτρα, στις 29 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, κ. Γιώργος Τράγκας, μίλησε στο ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7 της Σπάρτης και στον Λεωνίδα Χονδρόπουλο.

Ο κ. Τράγκας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφασή του να ιδρύσει το ΚΕΛΑΝ, στη σημερινή κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και σε σημαντικά εθνικά ζητήματα.

Όσον αφορά την οικονομία της χώρας αλλά και τα λεγόμενα του πρωθυπουργού περί ανάπτυξης, ο κ. Τράγκας ήταν αφοπλιστικός: “Πως γίνεται να μιλάμε για ανάπτυξη σε μια χώρα που χρωστάει 265% προς το ΑΕΠ και έχει Δημόσιο χρέος 380 δις; Όπως διαβάζω μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα προστεθούν ακόμη 40 δις. στο χρέος. Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, μίλησε για ανάπτυξη της τάξεως του 16,2% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Την ίδια ώρα που τα διαδοχικά lockdown είχαν ως αποτέλεσμα τα λουκέτα στις επιχειρήσεις”.

Τι ανέφερε για τα ελληνοτουρκικά ο Γιώργος Τράγκας

Η Τουρκία θέλει να μην υπάρχει ο έλεγχος της Αμερικής πάνω από τα νησιά μας. Γιαυτό και επιδιώκει η Σκύρος να μείνει άνευ αμερικανικού ελέγχου. Θέλει να κάτσουμε στο τραπέζι και να μοιραστούμε βραχονησίδες και νησίδες που δεν καταγράφηκαν στη Συνθήκη της Λωζάνης. Πρόκειται για περισσότερα από 3.500 γεωγραφικά σημεία τα οποία δεν συμπεριλήφθηκαν. Η Τουρκία θέλει ότι ακριβώς πήρε στην Κύπρο , το 33%.

 

Ακούστε την συνέντευξη που ακολουθεί:

 

0