«Με μία επιτυχημένη και παραγωγική θητεία στον τομέα της Πανευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας, ο Ελληνοκύπριος πολιτικός κ. Χρήστος Στυλιανίδης αναλαμβάνει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Μετά το «ναυάγιο» υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη, που επέφερε σφοδρό πλήγμα στην ήδη καταρρακωμένη εικόνα της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός επιχειρεί μάταια να αντιστρέψει και πάλι με όρους πολιτικής επικοινωνίας το αρνητικό κλίμα. Επιλέγει έναν Ελληνοκύπριο πολιτικό, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα απαξίωσης στα στελέχη και τους βουλευτές του κόμματός του και όχι μόνο. Στον αντίποδα συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα υπουργικούς θώκους – «κλειδιά» σε πρόσωπα στενά συνδεδεμένα με το σύστημα Σημίτη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε ένα πρόσωπο που υπήρξε υπέρμαχο του Σχεδίου Ανάν, το οποίο είχε δημοσίως παραδεχτεί, μετά από σχετικές αποκαλύψεις, ότι χρηματοδοτήθηκε με 50.000 ευρώ από το γραφείο προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNOPS) για την εκστρατεία υπέρ του «ναι».
Παρά ταύτα, εύχομαι ως εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, καλή τύχη στο νέο υπουργό με την προσδοκία να επιτύχει για το καλό της χώρας στο εξαιρετικά δύσκολο έργο του, ευελπιστώντας ταυτόχρονα ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να εκφράσει όπως στην Κύπρο απόψεις αυταρχικές και διχαστικές, όπως για παράδειγμα την απαγόρευση διαδηλώσεων».

0