Η Γαλλία γεμίζει από τουρίστες. Από αύριο η κυκλοφορία στους δρόμους θα γίνεται χωρίς μάσκες. Από το Σάββατο απελευθερώνεται πλήρως το ωράριο. Ήδη λειτουργούν οι εσωτερικοί χώροι των εστιατορίων. Παντού ελευθερία!

Εμείς στην Ελλάδα υποφέρουμε από τα ακραία περιοριστικά μέτρα των λοιμωξιολόγων, τις ανοησίες μη ειδικών και τη λογική του κ. Μητσοτάκη.

Όταν στη Γαλλία οι μάσκες καταργούνται στους εξωτερικούς χώρους και η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς της καθώς αίρονται όλοι οι περιορισμοί, στην Ελλάδα οι κυβερνώντες περιμένουν τουρίστες με μέτρα, μάσκες και περιορισμούς.

Η Γαλλία νωρίτερα απ’ ότι είχε αρχικά προαναγγείλει προχωρά σε πλήρη απελευθέρωση της φυσιολογικής ζωής. Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η απελευθέρωση από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα ήταν την 30η Ιουνίου, ήδη οι άνθρωποι στους δρόμους δεν φορούν μάσκες και από το Σάββατο δεν θα υπάρχει πλέον κανένας περιορισμός, τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους.

Για τους εσωτερικούς χώρους (εστιατόρια κλπ.) προς το παρόν θα εξακολουθήσει το μέτρο του μειωμένου αριθμού ατόμων. Η Γαλλία ακολουθεί βέβαια το παράδειγμα διαφόρων Ευρωπαϊκών χωρών όπως το Βέλγιο , ενώ και άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Ισπανία προσανατολίζονται και αυτές στην άρση της μάσκας τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους.

0