Ο Γραμματέας και εκπρόσωπος του ΚΕΛΑΝ απάντησε με ξεκάθαρο τρόπο στην θέση της Κατερίνας Καινούργιου ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha τηρεί απόλυτα τον κώδικα δεοντολογίας…

Η εμφάνιση του Γρηγόρη Πετράκου στο “Πρωινό” του ΑΝΤ1, έχοντας απέναντι το δίδυμο Σκορδά-Λιάγκα, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον πολύ κόσμου, ειδικά στο διαδίκτυο.

Σήμερα, το twitter – και όχι μόνο – πήρε φωτιά, όταν ο εκπρόσωπος και γραμματέας του ΚΕΛΑΝ εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου “Super Katerina”.

Η παρουσιάστρια, προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει τον “ρυθμό” της, ωστόσο ο Γρηγόρης Πετράκος, με ξεκάθαρο τρόπο μίλησε για όλους και για όλα, δίνοντας απαντήσεις και στους δημοσιογράφους που τον κατηγορούν για τις απόψεις του σχετικά με τον κορωνοϊό.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο εκπρόσωπος και γραμματέας του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι” έφτασε στο σημείο να θυμίσει την στάση που κρατούν τα μεγάλα κανάλια απέναντι στον Γιώργο Τράγκα, αφού τα περισσότερα έχουν επιλέξει να μην τον καλούν για να πει τις απόψεις του, ως επικεφαλής πλέον ενός κόμματος: «Πλέον πέρα από την ιδιότητά μου ως καλλιτέχνης, ασχολούμαι και με τα κοινά. Είμαι γραμματέας και εκπρόσωπος του ΚΕΛΑΝ. Χαίρομαι πολύ που με καλέσατε σήμερα εδώ και επειδή ξέρω ότι το κανάλι σας (ο Alpha) τηρεί τον κώδικα δεοντολογίας, θα περιμένω να καλέσετε και τον αρχηγό του κόμματος, τον Γιώργο Τράγκα, που επί σειρά ετών ήταν κεντρικός σχολιαστής στα δελτία ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού» είπε ο Γρηγόρης Πετράκος!

Στην συνέντευξη, ο γραμματέας και εκπρόσωπος του ΚΕΛΑΝ, μίλησε για την ανάρτησή του σχετικά με την μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τις παλαιότερες αναρτήσεις του σχετικά με τον κορωνοϊό αλλά και την ενεργή συμμετοχή του στο Κίνημα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» του Γιώργου Τράγκα.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε τα εξής: «…Πρόκειται για διαφορετικά γεγονότα που δεν έπρεπε να συνδέονται. Η 28η Οκτωβρίου είναι μια Eθνική επέτειος και δεν είναι εκδήλωση χαράς,  είναι πράξη τιμής και απόδοσης πένθους στους πεσόντες του πολέμου. Θεωρώ ασύνδετο το να μην γίνει η παρέλαση επειδή συμπίπτει με τον θάνατο ενός πολιτικού προσώπου”.

Και συνέχισε λέγοντας: «Στο εθνικό πένθος δεν γίνονται συναυλίες και εκδηλώσεις χαράς. Η παρέλαση δεν είναι εκδήλωση, είναι πράξη απόδοσης τιμής και γι’ αυτό το θεωρώ ασύνδετο. Πως λοιπόν η μαθητική παρέλαση προσβάλλει την μνήμη της Φώφης Γεννηματά και πρέπει να ακυρωθεί; Με αυτό τον τρόπο η ίδια η κυβέρνηση υποβιβάζει την παρέλαση σε μια εκδήλωση. Δεν είναι όμως, είναι ένα σύμβολο, όπως σύμβολο θεωρώ και όλες τις γυναίκες που χάθηκαν από καρκίνο του μαστού, όπως και η κυρία Γεννηματά».

Ανέφερε ακόμα ότι «θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση ασέβειας προς μια γυναίκα που πέθανε και άφησε πίσω μια οικογένεια με τρία παιδιά. Αλλά ήταν άστοχη και άτυχη η στιγμή που διάλεξε ο πρωθυπουργός να συνδέσει αυτά τα δύο γεγονότα. Παρατηρώ, ότι τα τελευταία δύο χρόνια ελεώ κορωνοϊού, υπάρχει μια τρομερή προσπάθεια απώλειας θρησκευτικής και εθνικής συνείδησης των Ελλήνων».

Ο Γρηγόρης Πετράκος ρωτήθηκε και απάντησε για την πρόσφατη επίθεσή του στους δημοσιογράφους, στο βίντεο που ανήρτησε στα κοινωνικά του δίκτυα και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις: «Με την πανδημία, οι συνάδελφοί μου και εγώ δεν εργαζόμασταν για 1,5 χρόνο. Ήρθα σε ρήξη με όσους έβαλαν την ταμπέλα ότι είμαι «διαχωριστής» του κόσμου, ενώ εγώ όλο αυτό τον καιρό κάνω αγώνα για το αντίθετο. Αυτό λοιπόν για εμένα ήταν μια γροθιά στο στομάχι, τόσο δυνατή, που μου προκάλεσε εμετό. Συμφωνώ ότι είναι μια άκομψη φράση, αλλά πιο άκομψη ήταν η «μπουνιά» που δέχθηκα. Στέκομαι στους τίτλους, γιατί αυτοί διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και μάλιστα τον τελευταίο καιρό, μεγάλα sites, έβαζαν δίπλα στο όνομά μου τους όρους «ψεκασμένος», «αρνητής», «αντιεμβολιαστής» και τέλος «διαχωριστής». Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Έχω ήδη ενημερώσει ότι από εδώ και πέρα θα κινηθώ νομικά και τα έσοδα θα πάνε στους σεισμόπληκτους και πυρόπληκτους συνανθρώπους μας!».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

0