Η εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ αναδεικνύει την επικίνδυνη ατμόσφαιρα που βιώνουν όλοι οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι φιλική και δημοκρατική προς τον Τύπο, αλλά φροντίζει αποδεδειγμένα να παρεμποδίζει το έργο του και να τρομοκρατεί όταν χρειάζεται τους εκπροσώπους του. Από την ημέρα που εγκαταστάθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο Μαξίμου, όσοι έχουν διαφορετική άποψη με τις πολιτικές επιλογές του ή εκφράζουν διαφορετική άποψη, διώκονται, απειλούνται ή παρακωλύονται γενικά στη λειτουργία τους. Από την άλλη πλευρά αποσιωπώνται και αποκρύβονται όλα εκείνα που αφορούν τα προβλήματα του ελληνικού λαού, τη φτώχεια, την πείνα και την εγκληματικότητα. Αυτό βέβαια πληρώνεται, όπως μάθαμε, με 20 εκ. Ευρώ που καταβλήθηκαν ως διαφημιστική δαπάνη από τα δημόσια ταμεία στα κανάλια που αποθεώνουν και εξυμνούν τον κ. Μητσοτάκη.

Όσοι έχουν κάποια αντίθετη γνώμη και διάθεση κριτικής (ακόμα και πρώην πρωθυπουργοί) απομονώνονται, περιθωριοποιούνται, διώκονται και απειλούνται με πρόστιμα από το ΕΣΡ. Είναι κοινή πλέον η αίσθηση ότι η ζωή των δημοσιογράφων είναι, επί ημερών Μητσοτάκη, ευτελές προϊόν. Υπεύθυνος για όλη τη διαχείριση αυτής της κατάστασης είναι ο σημερινός Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τόσο το στενό περιβάλλον του σημερινού πρωθυπουργού όσο και ο κ. Χρυσοχοΐδης, ελέγχονται για τον τρόπο που χειρίζονται την προστασία “ευπαθών στόχων”. Προκειμένου να ταράξουν ή και να τρομοκρατήσουν την οικογένεια ενός πολιτικά διαφωνούντος, όπως εγώ, μπορούν να στείλουν εν τω μέσω της νυκτός άγνωστους κουκουλοφόρους – οπλοφόρους, με τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην Τουρκία του Ερντογάν.

Στην περίπτωση του κ. Μένιου Φουρθιώτη αξιολογούν ότι η προστασία του απαιτεί 4 ή 8 ή 12 αστυνομικούς. Στην ιστορία του κ. Στέφανου Χίου “επιτρέπουν” στα κανάλια να αφιερώσουν στα δελτία ειδήσεών τους έως και 120 δευτερόλεπτα!! Το ίδιο συνέβη και στην υπόθεση του κ. Μένιου Φουρθιώτη στον οποίον, για ευνόητους λόγους, αφιέρωσαν μάξιμουμ δυόμισι λεπτά. Δηλαδή μόνο την είδηση ότι οικονομικός εισαγγελέας άρχισε έρευνα για τις δραστηριότητές του. Εμφανές το φιλτράρισμα, η λογοκρισία και ο έλεγχος όλων των γεγονότων που συμβαίνουν επί ημερών Μητσοτάκη. Φυσικά σε αυτό υπάρχει ευθύνη και εκείνων που συναλλάσσονται, ως ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης για να επιβληθεί αυτή η ατμόσφαιρα ζόφου.

Η κυρία Φον ντερ Λάιεν, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι, οι ξένες κυβερνήσεις, γνωρίζουν από τις Πρεσβείες τους στην Αθήνα όλη την πραγματική ατμόσφαιρα και τις μεθόδους Ερντογάν που χρησιμοποιεί ο σημερινός πρωθυπουργός, οι σύμβουλοί του και ο κ. Χρυσοχοΐδης. Τα πάντα καθημερινά καταγράφονται, αναλύονται και διαβιβάζονται στις κυβερνήσεις.

* Το παρόν κείμενο του Crashonline και της ιστοσελίδας του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι κοινοποιείται στο Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ, στα Γραφεία Τύπου των Πρεσβειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Διεθνείς Ενώσεις Δημοσιογράφων. Θεωρώ ότι παρόμοιες δράσεις πρέπει επιτέλους να ασκήσει η ΕΣΗΕΑ και οι υπόλοιπες ενώσεις δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να δολοφονούνται εν ψυχρώ δημοσιογράφοι ή να απειλούνται με μεθόδους απολυταρχικών καθεστώτων και άπαντες (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δικαστές κλπ) να παραμένουν ψελλίζοντες, υποτονθορίζοντες ή άφωνοι.

0