Τοποθέτηση του Α’ Αντιπρόεδρου του ΚΕΛΑΝ και Πρόεδρου του Άρματος Πολιτών, Γιάννη Δημαρά, σχετικά με την αυταρχική και υποκριτική στάση απέναντι στην προστασία της δημόσιας υγείας.

“Οι εκπρόσωποι της σημερινής απολυταρχίας , λίγες ημέρες πριν, αποφάσισαν και δίκην δικτατόρων ανακοίνωσαν :

«Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν πλέον ελεύθερα και χωρίς μάσκες να κυκλοφορούν παντού. Ακόμη και σε βεβαρυμμένες από κορωναϊό περιοχές , αλλά και σε κέντρα διασκέδασης , σε γήπεδα και γενικά σε κλειστούς χώρους».
Ενώ θα μπορούσαν όλοι να συμμετέχουν σε κοινωνικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με ένα rapid test, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Έτσι απλά και ανερυθρίαστα , αγνόησαν την ίδια τους την εκτίμηση και συνεχώς φάσκουν και αντιφάσκουν. Ο ιός ή η μετάλλαξή του , είπαν, μεταδίδεται ταχύτατα και , ηθελημένα χωρίς αιδώ, αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι – λίγοι ή πολλοί – οι οποίοι ωστόσο έχουν εμβολιαστεί.

Οι «προστατευμένοι» εμβολιασμένοι λοιπόν , αν είναι ενδεχομένως φορείς του ιού, θα μπορούν και με την άδεια των μεθυσμένων από την εξουσία να διασπείρουν τον ιό στους πάντες . Σε «προστατευμένους» και «απροστάτευτους».

Η απόφασή τους αυτή, αλήθεια, πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ;
Υποκρισία ; Εκβιασμός ; Πολιτική αγυρτεία ; Αλαζονεία ; Έγκλημα ;

Όλα αυτά και άλλα τόσα. Γιατί μόνο ο κοινωνικός στιγματισμός και μια κοινωνικά και υγειονομικά επικίνδυνη πόλωση μεθοδεύεται από την παρούσα κυβέρνηση, με προνόμια και τιμωρίες αντίστοιχα για τους πολίτες. Υιοθετεί ένα απαράδεκτα αυταρχικό ύφος για … «την προστασία της δημόσιας υγείας», το οποίο φυσικά μόνο κοινωνικές αντιδράσεις προκαλεί.

Απόλυτα λογικό, τη στιγμή που ακόμη και τώρα δικαίωμα στην ψυχαγωγία έχουν μόνον οι εμβολιασμένοι, οι οποίοι φυσικά νοσούν και μεταδίδουν τον ιό.
Κι αν οι κυβερνώντες αποτολμήσουν να ρίξουν την άφρονα απόφασή τους για τα νέα μέτρα στις πλάτες των επιστημόνων που τους συμβουλεύουν, έ τότε το έγκλημά τους είναι βαρύτερο και ασυγχώρητο.

Καταδικασμένο, ως έγκλημα εκ προμελέτης, από τον Θείο Πλάτωνα :

«Κάθε επιστήμη που ξεχωρίζει από τη Δικαιοσύνη κι από κάθε άλλη αρετή είναι πανουργία και όχι σοφία»”.

0