Ο πρόεδρος του ΚΕΛΑΝ, Γιώργος Τράγκας, έδωσε συνέντευξη στο Ράδιο Ενημέρωση της Κατερίνης και τον δημοσιογράφο Ηλία Χρυσικό. Μεταξύ άλλων, σχολίασε ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, τα ελληνοτουρκικά και τους λόγους που τον οδήγησαν να ιδρύσει το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο κ. Τράγκας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τα εθνικά θέματα είναι σε κακό μονοπάτι και αυτό φαίνεται τόσο από τις υβριστικές δηλώσεις των Τούρκων, όσο και από την ένταση που επικρατεί στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΛΑΝ, η Τουρκία επιδιώκει να κάνει ότι και στην Κύπρο, δηλαδή να πάρει το 33 με 40% του Αιγαίου. «Επί σειρά ετών εμπεδώνει την αμφισβήτηση στο Αιγαίο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για να συμπληρώσει: «Η Τουρκία ετοιμάζεται για την ώρα μηδέν. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα εκτεταμένο πόλεμο, αλλά πιθανώς ένα επεισόδιο το οποίο θα οδηγήσει το διπλωματικό τραπέζι και από κει στη Χάγη».

Μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Τράγκας σχολίασε την πολιτική πραγματικότητα της χώρας, σε σχέση με τα όσα καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις, αλλά και τη δυναμική την οποία αποκτάει το Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ: «Η Νέα Δημοκρατία σε καμία περιοχή δεν είναι πάνω από 22-24%. Το Κ.ΕΛ.ΑΝ θα είναι ηχηρό στη Βουλή. Ο Τσίπρας, ο οποίος πλήγωσε βαθύτατα τον ελληνικό λαό με τη συμφωνία των Πρεσπών και ισοπέδωσε τον αστικό κόσμο δεν είναι πουθενά πάνω από 18 με 19%. Στην πραγματικότητα κανείς από τους δύο δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές».

Τέλος, σχετικά με τα εμβόλια δήλωσε: «Καλώ όσους με ακούτε να αποτινάξετε από μέσα σας τον ίο της φοβίας. Ο φόβος φέρνει μεγαλύτερο έλεγχο και οι κυβερνήσεις προσφεύγουν στο φόβο για να προστατεύσουν την υγεία: Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία».

0