Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με τη ρυμούλκηση εμπορικού πλοίου που απέπλευσε από λιμάνι της Τουρκίας γεμάτο με τετρακόσιους μετανάστες επισημαίνω τα κάτωθι.

  • Ανικανότητα διαχείρισης της συγκεκριμένης κατάστασης του υπουργού μετανάστευσης καθώς και του υπουργείου εξωτερικών που δε διεθνοποίησε το θέμα και δεν προέβη σε αντίποινα (πχ. Κλείσιμό του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο που ως γνωστόν εμπλεκόταν και στην γνωστή υπόθεση κατασκοπείας).
  • Μεγάλο εμπορικό πλοίο απέπλευσε με πλαστά έγγραφα από λιμάνι της Τουρκίας . Τίθεται το ερώτημα πώς τέτοιου μεγέθους πλοίο αποπλέει από επίσημο λιμάνι της Τουρκίας ;
  • Πώς εμπλέκονται οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα υπουργεία τους ; Το ξέρατε ή αγρόν ηγοράζατε;
  • Γιατί οι υπουργοί μετανάστευσης και εξωτερικών δεν ενημέρωσαν όλες τις ξένες Πρεσβείες  αυτόματα ώστε να δημιουργηθεί ντόρος .
  • Η Τουρκία χρησιμοποιεί την Turkish Airlines για να μεταφέρει παράνομους μετανάστες με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη από το Ιράκ, Αφγανιστάν , Σομαλία, Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία κλπ. Το εγχείρημα <<λαθρεμπόριο ψυχών>> που έκανε όλα τα τελευταία χρόνια εναντίον της Ελλάδας με ένα ύπουλο υβριδικό πόλεμο, αναγκάζοντας την πολύπαθη Ελλάδα να φιλοξενεί εκατομμύρια μετανάστες στο έδαφός της, τώρα το έχει μεταφέρει και στα Πολωνικά σύνορα.
  • Η Ευρώπη έκλεινε τα μάτια σε όλο αυτό το έγκλημα που διέπρατταν αυτά τα χρόνια. Έγκλημα και για αυτούς που παράνομα μεταφέρονταν στην Ελλάδα με τον κίνδυνο να εισέρχονται  και τζιχαντιστές ή και στελέχη της Αλ Κάϊντα.  Επίσης έγκλημα ενάντια στην Ελλάδα που έχει οικονομικά προβλήματα ταΐζοντας όλους αυτούς και παραβλέποντας τους Έλληνες που πεινάνε. Παραβλέποντας ότι το δημογραφικό της Ελλάδας φθίνει καθώς δε δίνονται ευκαιρίες ,ίσες με τους μετανάστες , εννοώ τα  επιδόματα στα νέα ζευγάρια  ώστε να μη σκέφτονται το να τεκνοποιήσουν ή και να παντρευτούν. Κύριοι της κυβέρνησης αλλάξτε πορεία γιατί επιτελείτε

<< ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ>>. Εν καιρώ ειρήνης ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε

κατά 500 με 600 χιλιάδες περίπου .

  • Υπενθυμίζω ότι κατά τη διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου ο πληθυσμός της Γερμανίας αυξήθηκε παρόλες τις καταστροφές τους. Αυτό για να καταλάβουμε το μέγεθος της καταστροφής που έχουμε υποστεί εξαιτίας των Γερμανικών μνημονίων.
  • Η Ευρώπη θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις εδώ και τώρα στην Τουρκία. Ας μην ξεχνιόμαστε ότι οι μετανάστες το πλείστον  έρχονται από εδάφη στα οποία έχει εισβάλλει η Τουρκία ,όπως Συρία, Λιβύη ,Ιράκ .
  • Η Ευρώπη με το χτύπημα στην Πολωνία και στις Βαλτικές χώρες αρχίζει και αυτή να νιώθει τι σημαίνει Τουρκία.
  • Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει το διαχωρισμό των Ελλήνων πολιτών και να στρέφει την αστυνομία εναντίον ΑΔΕΛΦΩΝ και να κοιτάξει να συσπειρώσει τους Έλληνες απέναντι στην εξωτερική απειλή, δεδομένου της διάθεσης της Τουρκίας να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Θα πρότεινα λοιπόν, σε απάντηση του ρόλου της Τουρκίας  να μεταφέρει  παράνομα μετανάστες αεροπορικώς, να κλείσουν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια προς την Turkish Airlines . Αυτό θα πρέπει να γίνει και πρόταση της κυβέρνησης η οποία δεν αντιδρά δυναμικά σε τόσο σοβαρά θέματα. Τώρα το πρόβλημα δημιουργήθηκε και στην Πολωνία , μετά ποιος έχει σειρά ;

Το πρόβλημα δεν είναι της Ελλάδας, δεν είναι της Ευρώπης ,

Είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ- ΞΥΠΝΗΣΤΕ !

Έλενα Βασίλογλου

Πολιτικός Επιστήμων -Διεθνολόγος

Πρόεδρος

Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης

Στέλεχος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι του Γιώργου Τράγκα

0